AFS biedt budgetcoaching aan onder begeleiding van budgetcoaches. De budgetcoaches van AFS hebben hun sporen op dit gebied ruimschoots verdiend en kunnen u hierdoor op deskundige wijze ondersteunen.

Budgetcoaching wordt vaak gezien als de vervolgstap na schuldhulpverlening. Dikwijls wordt budgetcoaching ingezet nadat men geen problematische schulden meer heeft, maar wel de behoefte voelt om hulp te krijgen bij het creëren van overzicht in de financiën. 

Er kan een moment komen waarop u beroep wilt doen op budgetcoaching.

Vroeger was het makkelijker om maandelijks financieel rond te komen. Het financiële huishouden bestond veelal uit gas, water, licht, huur of hypotheek, WA- en inboedelverzekering en mogelijk nog wat voor de auto.

De laatste jaren is het ingewikkelder geworden. Het verplichte ziekenfonds werd de vrijwillige ziektekostenverzekering. Gas en elektra kan bij veel aanbieder worden afgenomen en voor het transport en water moet apart betaald worden. Ditzelfde geldt voor tv, telefonie en internet. Sommige betalingen moeten per maand gedaan worden, anderen per kwartaal of per jaar.

Kortom: het huishoudenboekje bestaat inmiddels uit een waslijst aan rekeningen.

Op gebied van het inkomen zijn er allerlei regelingen waarop mogelijk recht bestaat, elke weer met haar bijzonderheden of uitzonderingen. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende belastingtoeslagen of de mogelijkheid tot kwijtschelding van bepaalde belastingheffingen. Vaak denkt men dat hij of zij daar toch niet voor in aanmerking komt, terwijl er zo vaak mogelijkheden gemist worden.

Zodra duidelijk is dat een gezin het overzicht dreigt kwijt te raken, maar ook als het gezin twijfelt of het het allemaal wel goed doet, kan een budgetcoach ingeschakeld worden. Een budgetcoach kan helpen het overzicht weer te krijgen en, belangrijker nog, helpen voorkomen dat het allemaal uit de hand loopt waardoor er schulden kunnen ontstaan. Een budgetcoach begeleidt daarbij tot duidelijk is dat de zaken goed op de rit staan en blijven staan.

AFS beschikt over budgetcoaches die hun sporen op dit gebied al ruimschoots verdiend hebben en u dan ook op deskundige wijze kunnen ondersteunen.