De vraag is niet óf uw medewerkers financiële problemen hebben, maar hoeveel medewerkers met financiële problemen er in uw onderneming werken.

Uit onderzoek is gebleken dat een medewerker met financiële problemen een onderneming jaarlijks gemiddeld €13.000,- kost. 

Bent u werkgever en heeft u te maken met medewerkers die signalen vertonen van het hebben van schulden? Dan is het aan u, als werkgever, het juiste om aan de bel te trekken.

Herkent u uw medewerkers met financiële problemen?

  • Heeft u werknemers waarbij regelmatig loonbeslag gelegd wordt?
  • Zijn uw medewerkers regelmatig kortere tijd ziek zijn?
  • Vragen uw medewerkers regelmatig om een voorschot op het salaris?
  • Willen uw medewerkers zo veel als mogelijk overwerken?
  • Heeft uw medewerker een verminderde concentratie en is hij minder productief?

 

Indien u op één of meer van de bovenstaande vragen ”ja” kunt antwoorden dan is de kans groot dat deze medewerkers in hun privéleven te maken hebben met problematische schulden.

 

Hoewel dit een probleem is van de medewerker, raakt het u als werkgever ook. U dient bijvoorbeeld tijd vrij te maken om een loonbeslag goed uit te voeren of om een zieke werknemer te laten vervangen. Een medewerker met schulden kost u als werkgever dus geld in plaats van dat deze geld voor u oplevert.

Veel medewerkers schamen zich voor het hebben van schulden en/of willen dit niet direct erkennen. Er heerst nog steeds een taboe op schulden. Hierdoor zal dit niet snel met anderen worden besproken.

U, als werkgever, kunt veel betekenen als het gaat om uw medewerkers weer financieel stabiel te krijgen. Als werkgever zelf het initiatief nemen om de problemen te bespreken kan een goed begin zijn van het oplossen van de problemen.

Wij helpen u graag om uw medewerkers weer financieel stabiel te krijgen.